Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bindi, hoe het verder ging

In Echte mannen eten geen kaas, haar eerste boek, schrijft Mosterd over hoe ze als 12-jarige in de greep is geraakt van loverboy Manou en de tragische gebeurtenissen die daarop volgen. In Bindi laat ze Manou achter zich en vertrekt ze naar India om mee te doen aan een project van de Hoenderloo Groep.
Bindi

Daar, in het verre India, schrijft Maria haar belevenissen van zich af en volgt ze therapie. Ze geeft de Hoenderloo Groep er flink van langs. De meisjes in India hebben nauwelijks toezicht, waardoor sommigen in hun ‘oude’ gedrag vallen en mannen op een seksuele manier om aandacht vragen. Mosterd: ‘Het hele idee van het project was op zich wel goed, alleen de uitwerking was heel slecht. Er werd me min of meer verboden erover te schrijven, anders zou ik wel eens aangeklaagd kunnen worden.’ Volgens de directeur van de Hoenderloo Groep waren kwamen achttien van de twintig meisjes goed terecht. Mosterd beweert dat er slechts een handvol op de goede weg waren. De 16-jarige Zwolse vindt gelukkig aansluiting bij hulpverlener Liz, die haar leert praten over haar gevoelens en haar vertrouwen geeft. Eenmaal weer in Nederland, gaat Mosterd beschermd wonen in een externe behandelunit in Enschede. Manou komt ze nog een paar keer tegen, maar ze weet weerstand te bieden. Bindi is het relaas van een 16-jarige in MSN-taal. Verwijtend, boos, maar ook beschrijvend. Een goede weergave van een jonge meid die worstelt met haar traumatische verleden.

Titel:  Bindi, hoe het verder ging
Auteur:  Maria Mosterd
Uitgever:  VanGennep Amsterdam
Prijs:  € 14, 95

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.