Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Whitepapers

 • Armoede en schulden in Nederland
  We weten precies hoe het zit: wie er in de schulden komen, waaromdat is, hoeveel mensen met een uitkering en werkende armenmaandelijks te kort komen, hoeveel partijen bezig zijn methulpverlening, wat dat kost, wie schulden verhandelen en daar bigbusiness mee maken, ga zo maar door. Maar hoe doorbreken we deze patstelling?

   > download hier de whitepaper

 • Praktisch wijze professional
  Zorg+Welzijn maakte in samenwerking met Stichting Presentie een serie artikelen over wat de goede professional  in zorg en welzijn ten diepste kenmerkt. In het  jaar 2016 waren de zeven delen van de serie over de werkwijzen van ‘praktisch wijze’ professionals te lezen in het magazine. Nu is de serie gebundeld.

  download hier de serie

 • Armoede in Nederland
  Bij het begrip armoede krijgen we vaak beelden op het netvlies van hongerige mensen in ontwikkelingslanden. Maar ook in Nederland komt armoede voor. Gelukkig dringt dat besef steeds meer door, mede dankzij televisieprogramma’s als de documentairereeks ‘Schuldig’ van HUMAN.

   > download hier de whitepaper 

 • Mensen met verward gedrag
  Verwarde personen zijn mensen in crisis. Ze staan symbool voor een systeem waarin gaten zijn geslagen door stelselwijzigingen en bezuinigingen. Sociaal Bestek bracht hierover een whitepaper uit. Hoe heeft het zover kunnen komen? Wie zijn deze mensen eigenlijk? En hoopgevende oplossingsrichtingen.

  > download hier de whitepaper 

 • Inkopen in het sociaal domein
  Nu het eerste jaar na de decentralisaties erop zit, richten veel gemeenten het vizier echt op de toekomst. Ze willen vernieuwend inkopen: veel meer in samenspraak met aanbieders. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het tijdschrift Sociaal Bestek biedt met de whitepaper ‘Inkopen in het sociaal domein’ bouwstenen voor de sociale contractering. 

  > download hier de whitepaper