Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Eerste lesbische moeders erkennen kind

Corine en Audrey Schep tonen samen met hun kindje Dieuwke de akte van erkenning voor een duomoeder in Gemeentehuis in Zwolle. Een aantal lesbische stellen heeft op verschillende stadhuizen in Nederland ook zo'n akte ondertekend voor de erkenning van hun kind. Vanaf nu hoeven zogeheten duomoeders of meemoeders niet langer een langdurige, kostbare en ingewikkelde adoptieprocedure te doorlopen om juridisch ouder te worden.

De wet op lesbisch ouderschap geldt vanaf 1 april. De Eerste Kamer stemde in november in met het wetsvoorstel, dat door politieke weerstand lang was blijven liggen. Met de wet wordt de positie van kinderen van twee lesbische moeders zo veel mogelijk gelijk aan die van kinderen geboren in heteroseksuele relaties.

 

'Maar juf, als u dan verliefd bent op een meisje, bent u dan verliefdverliefd? Of vindt u haar dan aardig?' Voor sommige kinderen zijn andere religies, een andere seksuele voorkeur of een andere afkomst bij voorbaat gek, vies, slecht of stom. Lees hier meer >>

Corine en Audrey Schep tonen samen met hun kindje Dieuwke de eerste akte van erkenning voor een duomoeder in Gemeentehuis in Zwolle. Lesbische stellen kunnen vanaf vandaag allebei juridisch de ouder zijn van het kind van één van hen, zonder dat ze daar ingewikkelde en dure procedures voor moeten doorlopen.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.