Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kleurrijk protest tegen Rusland

Enkele honderden mensen kwamen zondag op het Museumplein bijeen om een tegengeluid te laten horen op het Russische galaconcert dat later die avond op het plein werd gegeven. In Rusland staan de homorechten onder grote druk. De initiatiefnemers van het protest, homobelangenorganisaties COC Nederland en Pride United, maken zich grote zorgen over deze ontwikkeling. Zij wilden dat de gemeente het evenement zou verbieden, maar het stadsbestuur vond dit niet passend. Wel bood het ruimte voor een tegenactie. De kleurrijke demonstranten wilden het galaconcert, dat de schoonheid van de Russische cultuur moet laten zien, nadrukkelijk niet verstoren.

Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Kleurrijk protest tegen Rusland

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.