Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Gastlessen Zorg en Welzijn een succes

De gastlessen Zorg en Welzijn van werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt worden veel aangevraagd door vmbo-opleidingen. In de lessen krijgen leerlingen uit het eerste en tweede jaar van de vmbo uitleg over werken in de zorg- en welzijnsector zodat ze bekend raken met het werkveld en de mogelijkheden.
Gastlessen Zorg en Welzijn een succes
Foto: ANP Photo, Koen Suyk

Onder andere scholen in Den Haag en Delft vroegen de gastlessen aan. De lessen worden gegeven door gastdocenten die proberen om op een interactieve manier over de zorg- en welzijnbranche te vertellen. Er zijn inmiddels vijftien gastdocenten getraind. Vanwege de vele aanvragen vanuit het vmbo wordt er binnenkort gestart met nieuwe trainingen voor gastdocenten.

Studierichting
Studenten moeten al in het tweede jaar van het vmbo een studierichting kiezen. Kinderen zijn dan nog jong en weten niet wat ze van een baan in de zorg- en welzijnsector moeten verwachten. Tijdens de gastles vertellen twee docenten wat hun werk in de sector inhoudt en wat er daarnaast nog meer mogelijk is. De les bestaat uit twee interactieve gedeeltes, een deel waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen uit alle werkvelden van de sector (o.a. gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, jeugdzorg, welzijn) en een kwartetspel.
Kosten

De school betaalt 25 euro voor een gastles. Lees meer over de gastlessen op de website van ZorgZijnWerkt.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.