Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

VVD: ‘Neem onfatsoenlijke bijstandontvanger uitkering af’

Een bijstandsgerechtigde die bewust zijn kans op een baan verkleint door zich onfatsoenlijk te gedragen of slecht te kleden voor een sollicitatiegesprek, dient geen uitkering meer te krijgen. Dat vindt de VVD, die woensdag daartoe een oproep doet aan staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken).
VVD: ‘Neem onfatsoenlijke bijstandontvanger uitkering af’

Het kan volgens VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani niet zo zijn dat een bijstandsgerechtigde de uitkering als vanzelfsprekend ziet. ‘Als je echt wilt werken, dan zet je alles op alles’, aldus Azmani. ‘Op tijd je bed uitkomen, zorgen dat je niet met een kegel een gesprek in gaat. Niet stinkt naar zweet en dat je er een beetje normaal bijloopt. Doe je dit niet, dan kun je op je vingers natellen dat je met 1-0 achter staat op andere sollicitanten.’

Waarschuwing

Gemeenten hebben al de mogelijkheid om op een uitkering te korten als een bijstandsgerechtigde niet het maximale doet om aan een baan te komen. Maar volgens de VVD komen ze er nog te vaak vanaf met een waarschuwing. Azmani wijst erop dat de bijstand een laatste vangnet moet zijn voor mensen die tijdelijk niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien.


Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Jilles Soffree

  Dhr. Azmani bedoelt natuurlijk de moedwillige werkweigeraars. Maar hij weet inderdaad verder niet waar hij over praat, gezien de criteria die hij opnoemt. Alle armoedzaaiers en verslaafden gaan zo versneld de goot in. De onderkant van de samenleving interesseert de VVD alleen om er geld uit weg te halen, want verder hebben ze daar helemaal niets mee. Struisvogelpolitiek heet dat. Want de onderkant van de samenleving is er en blijft er. Sterker nog; die breidt zich alleen maar uit met dit weerzinwekkende beleid.

 • no-profile-image

  Martijn

  Waarom maakt hij dan geen speciale uitkering voor mesnen die nooit meer aan het werk komen door ziekte. Kennelijk horen ze niet in de WWB. Waarom is de uitkering dan niet zo hoog dat dat jezelf fatsoenlijk kleden net zo normaal is als voor iedereen. Waarom denkt deze man eigenlijk dat mensen zich niet verzorgen/ of teveel drinken? zou dat komen door psychische problemen?, ik denk van wel. Hij projecteerd zijn eigen gezonde geest en lijf op dat van anderen. Wat kortzichtig.

 • no-profile-image

  Jan Monster

  Wat stelt de VVD voor om te doen met werkgevers die sollicitanten schofferen door geen ontvangstbevestiging te sturen na een sollicitatie en zelfs na een sollicitatiegesprek niets van zich laten horen ?

 • no-profile-image

  Jan Timmermann

  Wanneer houden landelijke politici nu eens op zich te bemoeien met hoe gemeenten gedecentraliseerde wetten als de Wet Werk en Bijstand moeten uitvoeren?
  Wanneer houden landelijke politici nu eens op de uitvoering van gedecentraliseerde wetten zoals de Wet Werk en Bijstand te bekritiseren met borrelpraat of stoer en populistisch taalgebruik?
  Als de heer Azmani dan zo'n fatsoensridder is waarom stelt hij dan geen vragen aan de staatssecretaris van Sociale Zaken over de kosten die gemeenten moeten maken voor het terugdraaien van de huishoudinkomenstoets? Daarover is in het zogeheten Lenteaccoord afgesproken dat de kosten van uitvoering daarvan door de gemeenten niet door het Rijk worden vergoed?

Of registreer je om te kunnen reageren.