Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zorgverzekeraars in gesprek over klinieken

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) wil met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in gesprek over de behandelingen in verslavingsklinieken. Dat liet een woordvoerster van ZN vrijdag weten, naar aanleiding van een rapport van zorgverzekeraar DSW.
Zorgverzekeraars in gesprek over klinieken
Foto: ANP Photo, Evert-Jan Daniels

Uit dat rapport bleek donderdag dat veel nieuwe verslavingszorginstellingen veel meer zorg leveren dan nodig is. ZN concludeerde na eigen onderzoek bij praktijken die alcoholverslaving behandelen, dat er veel verschillen zijn in de behandelintensiteit en percentage cliënten dat klinische zorg ontvangt.

ZN wil samen met de NVvP een verklaring zoeken voor die verschillen.

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.