Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

'Honderden medewerkers thuiszorg op straat'

Het overgrote deel van de 600 medewerkers van de Rotterdamse thuiszorganisatie Faveo zit volgend jaar zonder werk. Volgens vakbond Abvakabo FNV zijn ze de dupe van een aanbestedingsprocedure van de gemeente Rotterdam.

'De medewerkers zijn de klos, slechts een handjevol blijft aan het werk', aldus Abvakabo FNV woensdag. Vanaf april wordt de thuiszorg in Rotterdam anders verdeeld. Nu is Faveo nog de grootste aanbieder van thuiszorg. Vanaf het voorjaar zijn dat Aafje en Humanitas. Abvakabo FNV eist dat deze organisaties de oude werknemers van Faveo overnemen.

Bijstand
Volgens de vakbond wil Rotterdam mensen met een bijstandsuitkering inzetten in de thuiszorg. 'Het is een bizarre stoelendans dat de gemeente de huidige zorgwerkers hierdoor de WW instuurt', stelt Abvakabo FNV.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.