Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Allochtonen melden misbruik in jeugdzorg

Zeker vijf allochtonen hebben zich gemeld bij de commissie-Samson na de uitzending van Rondom 10 over misbruik in de jeugdzorg. In het programma riep Rieke Samson-Geerlings, voorzitter van de naar haar genoemde commissie, allochtone slachtoffers op om zich te melden.
Allochtonen melden misbruik in jeugdzorg

Dat heeft de redactie van Rondom 10 gemeld. De oproep heeft zijn vruchten afgeworpen, want voor de uitzending had nog geen enkel allochtoon slachtoffer dat gedaan. De commissie-Samson werkt aan een campagne om de bekendheid van haar activiteiten te vergroten. Daarbij wil ze samenwerken met media met een allochtone doelgroep.

Hulpverleners
De commissie hoopt ook daders te bereiken en hulpverleners die destijds misschien iets in de gaten hebben gehad, maar dat nooit hebben gemeld. In totaal hebben zich meer dan vijfhonderd misbruikslachtoffers gemeld. De commissie-Samson doet onderzoek naar misbruik in de jeugdzorg van 1945 tot nu.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Foto: ANP/Roos Koole

Foto

  • Allochtonen melden misbruik in jeugdzorg

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.