Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Teeven trekt plannen thuisdetentie in

Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wil niet dat veroordeelde criminelen hun gevangenisstraf thuis kunnen uitzitten met elektronisch toezicht.
Teeven trekt plannen thuisdetentie in

Thuisdetentie vindt Teeven geen geloofwaardige vervanging van een gevangenisstraf. Daarom trekt hij plannen in van zijn voorganger Nebahat Albayrak, die dit wettelijk wilde regelen bij opgelegde gevangenisstraffen tot maximaal drie maanden.

Triest
Teeven toonde zich als Tweede Kamerlid van de VVD in 2009 al zeer kritisch over de plannen van Albayrak. De liberaal noemde het toen 'Te triest voor woorden' dat de toenmalige PvdA-bewindsvrouw veroordeelden thuis op de bank hun straf wilde laten uitzitten. Ook de PVV en SP waren indertijd kritisch.

Enkelband
Het huisarrest met een enkelband als vervanger voor gevangenisstraf is ooit als noodmaatregel ingevoerd vanwege een cellentekort. Inmiddels heeft Nederland te veel cellen.


Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Volg Zorg+welzijn op Twitter

Bron: ANP / foto: ANP Robin Utrecht

Foto

  • Teeven trekt plannen thuisdetentie in

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.