Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

ChristenUnie: minder overheid bij schuldhulp

Mensen met schulden en hun schuldeisers moeten volgens de ChristenUnie hun onderlinge problemen zelf meer oplossen. Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de oppositiepartij gaat deze week bij de behandeling van de begroting Sociale Zaken voorstellen om het beroep op schuldhulp via de overheid te beperken.
ChristenUnie: minder overheid bij schuldhulp

Verkopers en kopers moeten zelf meer verantwoordelijkheid dragen in gevallen van: vandaag een auto kopen en over 2 jaar betalen. ‘Want wie zegt dat die persoon dan wel kan betalen? Misschien is hij straks wel zijn baan kwijt’, aldus Ortega maandag.

Uitgavenpatroon
Volgens de ChristenUnie-politica moet 'de publieke schuldhulpverlening zich specifiek gaan richten op mensen met een verantwoord uitgavenpatroon, die door tegenslagen in de problemen zijn gekomen'. Andere mensen moeten naar de particuliere schuldhulp. Daarbij moeten bedrijven en kredietverstrekkers ook hun verantwoordelijkheid nemen en hun verlies nemen als hun klanten hun verplichtingen niet kunnen nakomen.


Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    F. de Vries

    Ja hoor, laat de rest maar stikken... diverse schuldhulpbureaus worden kapotbezuinigd en nu moeten de schuldenaren het zelf maar oplossen. Fijn dat de Christen Unie het opneemt voor deze financieel zwakkeren!

Of registreer je om te kunnen reageren.