Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Arnhem pakt huisuitzettingen aan

De gemeente Arnhem gaat samen met de wooncorporaties en de veiligheidsregio Gelderland-Midden proberen om huisuitzettingen zo veel mogelijk te voorkomen. De gemeente vindt dat nodig, omdat er drastisch bezuinigd moet worden op de opvang van daklozen. 'Dat kan alleen als we volop inzetten op het voorkomen van dakloosheid', aldus verantwoordelijk wethouder Henk Kok woensdagmorgen.
Arnhem pakt huisuitzettingen aan

Ontruimingen die nodig zijn wegens aanhoudende overlast gaan gewoon door. Maar wanneer sprake is van huurschuld of andere problemen, gaat een 'trajectmanager' eerst kijken of er hulp kan worden geboden. Afgesproken is dat de woningcorporaties een ontruiming zullen uitstellen, zolang de huurder zich nauwgezet houdt aan afspraken over schuldsanering die worden gemaakt. Ook kan de 'trajectmanager' huurders begeleiden naar andere hulpverleners als dat nodig is.

Stappenplan
Corporaties geven vanaf 2012 alle informatie over dreigende huisuitzettingen door aan een centraal meldpunt. Ook andere instanties leveren daar relevante informatie. De 'trajectmanager' stelt vervolgens samen met de huurder een stappenplan op, zodat zo snel mogelijk weer huur betaald kan worden.

Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rinske

    Arnhem is een van de 12 lokale initiatieven uit het Project Gezamenlijke Beoordeling van de ministeries van SZW en VWS. Meer informatie over dit project en over de werkwijze in Arnhem is te vinden op www.gezamenlijkebeoordeling.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.