Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bestuurders zorg verdienen volgens eigen norm

De meeste bestuurders in de zorg verdienen minder dan de norm die ze zichzelf in 2010 hebben opgelegd. Die voorzichtige conclusie trekt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. In december volgen de definitieve cijfers over het afgelopen jaar.

Schippers schrijft dat in 2010, 101 nieuwe bestuurders in de zorg aan de slag gingen. Hun gemiddelde loon kwam uit op 147.000 euro. Tien van de nieuwe bestuurders kregen een hoger loon dan de norm. Negen van hen waren werkzaam in een ziekenhuis. Schippers zegt wel dat de cijfers nog 'voorzichtig moeten worden geïnterpreteerd'.

Cultuuromslag
Volgens de bewindsvrouw zijn er meer signalen die erop wijzen dat de zorgsector een cultuuromslag heeft gemaakt. 'Sommige zittende bestuurders hebben de gevoeligheden uit de samenleving opgemerkt en nemen genoegen met een nullijn of leveren zelfs een deel van hun salaris in.'

Wenselijk
Uit cijfers over 2009 kwam een soortgelijk beeld naar voren. Circa 19 procent kreeg meer betaald dan 130 procent van wat een minister verdient. Vooral ziekenhuisbestuurders (57 procent) boerden meer dan wat wenselijk wordt geacht.

 

Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

2 reacties

 • no-profile-image

  Rico

  Als dit nu alle kosten waren. Maar dan beginnen ze ook nog met een nieuw logootje, nieuwe uniformpjes met het logootje en briefpapier en andere formulieren. En na drie jaar, als ze genoeg onrust veroorzaakt hebben, gaan ze weer weg en dan komt er weer een ander. En je raad het al. Laten we eerst maar gaan beginnen met een nieuw logootje, nieuwe uniformpjes en nieuw brief papier. want dat heb ben ze op de managers school geleerd. En zich dan maar afvragen waarom de zorg zo duur word.

 • no-profile-image

  joop

  Leest u het goed mensen : !!!!

  Hun gemiddelde loon kwam uit op 147.000 euro

  en dan zeggen de zorgkosten stijgen zo hard door de oudjes

Of registreer je om te kunnen reageren.