Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Oranje Fonds ontvangt 14,3 miljoen van loterij

Het Oranje Fonds heeft 14,3 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Dat is bijna een miljoen euro meer dan vorig jaar. Het bedrag werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala.
Oranje Fonds ontvangt 14,3 miljoen van loterij

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds zegt zeer verheugd te zijn met het bedrag. ‘Dit geeft ons ruimte en mogelijkheden om nog meer initiatieven op ons werkterrein te steunen. Hierdoor bevorderen we een betrokken samenleving.’

Moreel prespectief
Minister-president Balkenende hield een toespraak tijdens het feest voor de verschillende begunstigden van de loterij. Balkenende riep op tot een nieuw moreel perspectief. Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor goededoelenorganisaties wanneer het gaat om de betrokkenheid van mensen bij de samenleving.

Civil society
‘De kracht van een samenleving ligt bij het maatschappelijk middenveld, de civil society. Als overheid moet je je zo min mogelijk bemoeien met de initiatieven, ideeën en idealen die daar opbloeien. Vrijheid en vertrouwen geven, dat is voor de overheid het adagium’, aldus de minister-president.

Link: Dossier Fondsenwerving

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.  

Bron: Oranje Fonds

86243

Of registreer je om te kunnen reageren.