Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vaste medewerkers worden zelfstandig ondernemers

Steeds vaker nemen vaste medewerkers van thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen ontslag, om zich vervolgens te laten inhuren door hun vroegere werkgever. Hiermee worden de kosten in de zorg omhoog gejaagd, schrijft Annemieke van Dongen in het artikel 'De zelfstandigenopmars in de zorg' in De Pers van dinsdag.
Vaste medewerkers worden zelfstandig ondernemers

De voormalige werknemers vertrekken vooral uit onvrede met de werkomstandigheden en de bureaucratie. Er is geen tijd meer voor persoonlijke aandacht voor de cliënt en dat vergalt hun plezier in het werk. Als kleine zelfstandige hoeven zij geen verantwoording meer af te leggen aan een manager of een instelling als zij iets extra doen voor een cliënt of patiënt.

Kosten
De kosten van verpleging en de zorg lopen daardoor wel enorm op, ook omdat het inschakelen van zelfstandigen vaak via bemiddelingsbureaus loopt. Dick Kits van bemiddelingsbureau Kroese Kits stelt in het artikel in De Pers dat zorginstellingen de uitstroom van personeel aan zichzelf te wijten hebben, omdat verpleegkundigen en verzorgenden de bezuinigingen en het slechte management beu zijn.

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.