Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Professionalisering Opbouwwerk Rotterdam

Voorstellen voor kwaliteitsverbetering. De gemeente Rotterdam wil de kwaliteit van het welzijnswerk in de stad verbeteren. Voor de Opbouwwerkkamer Rotterdam – een brancheorganisatie van de vijf grote opbouwwerkinstellingen – onderzoekt het Verwey-Jonker Instituut welke verbeteringsslagen het vak moet maken.
Professionalisering Opbouwwerk Rotterdam

Het rapport is onderdeel van een verbeteringstraject dat tot april 2009 loopt. Eerst moet daarin duidelijk worden wat het opbouwwerk te bieden heeft. Vervolgens willen de deelnemende organisaties een Rotterdamse opbouwwerkmethodiek ontwikkelen, met bijbehorende toolbox aan interventies en competentieprofielen. Vanaf september moet deze methode worden getest in pilotprojecten, waarna een scholingstraject volgt. Eindresultaat moet in 2009 zijn een duidelijke verhouding van de sector met zowel burgers als de lokale overheid.

 
De doelstellingen die hierbij gekozen worden zijn opvallend omdat ze zo voor de hand liggen. Bijvoorbeeld doelen als het ondersteunen en vooruit helpen van burgers, het centraal stellen van behoeften van burgers, een zakelijke verhouding met de opdrachtgever en afrekenen op resultaat. Resultaat moet ook zijn: meer duidelijkheid over het verschil tussen een activiteit (zoals een buurtbarbecue), een programma (zoals ‘Mensen maken de stad’) en de opbouwwerkmethode.

Auteur: Katja van Vliet en Nanne Boonstra
Uitgever: Verwey-Jonker Instituut, 2008
ISBN: 978-90-5830-269-4
Prijs: € 7,-

 

86246

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.