Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Loopbaan

Wat doe je met een conflict op je werk? Welke vragen kun je het beste stellen tijdens een sollicitatiegesprek en hoe is het om te werken in de zorg en in het welzijnswerk? Op deze loopbaanpagina staat het laatste nieuws, achtergronden en opinie over je carrière.

Blogs

 • EPI-Klaas-Schermer

  Blog: Een nieuw kabinet?

  In de sector zorg en welzijn zou het goed zijn als niet alleen de besturen denken over oplossingen, maar daar ook de doelgroep en de uitvoerende werkers nauw bij betrekken.

 • Movisie-Wil-Verschoor-EPI

  Blog: Oud wordt goud in Amsterdam-West

  Alleen al het bij elkaar brengen van sociaal-geïsoleerde mannen vergt soms maanden van voorbereiding. Omdat de schaamte groot is: wie wil nou erkennen dat-ie zich eenzaam voelt, niet gewaardeerd en afgeschreven door de samenleving?

 • EPI-Magteld-Beun

  Blog: Toekomstig zelfbewustzijn

  Uit onderzoek blijkt dat veranderingen niet langzamer of sneller gaan als we ouder worden. We veranderen allemaal veel sneller dan we denken en daarmee onderschatten we de veranderingen die we verwachten voor de komende tien jaar.

 • Marianne-Jans-EPI

  Blog: Waar ligt de grens van zelfbeschikking?

  Het leven rekken, streven naar een eeuwig leven, dat is een vorm van kunstmatig ingrijpen en van zelfbeschikking. Wat is het verschil met de wens om ook zelf over de dood te beschikken? Waar ligt de grens van acceptatie?

 • stopknop-PicScout

  Blog: Stopknop

  Gelukkig heb ik thuis een stopknop. Als zorgprofessional heb je die luxe niet. Je bent, of je nu wilt of niet, getuige van verhalen over geweld, armoede, uitzichtloosheid, ziekte. Je wordt geconfronteerd met schokkende gebeurtenissen.