Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Movisie

MOVISIE Kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling werkt voor en met overheden, burgerinitiatieven, vrijwilligers- en professionele organisaties met als doel de participatie en de zelfredzaamheid van burgers te bevorderen.

Movisie-artikelen

Movisie blogs

 • Movisie-Jolanda-Elferink-EPI

  Blog: Wat levert 100 miljoen onze ouderen op?

  Op 12 januari kwam het nieuws: honderd miljoen erbij voor ‘onze ouderen’ in verpleeghuizen. Hugo Borst heeft hiervoor gestreden. Maar wat zal zijn moeder van de honderd miljoen extra merken?

  1
 • Movisie-Petra-van-Leeuwen

  Blog: Ode aan de liefde

  Liefde is een onmisbaar ingrediënt van het werk van sociaal werkers, maar mag je ‘liefde’ tegenwoordig nog wel gebruiken in ons domein?

 • Movisie-Mellouki-Cadat-EPI

  Blog: Wat en wie inspireert ons bij ons werk?

  Wie werkt in het sociaal domein, weet dat vooruitgang boeken een kwestie is van lange adem. Geduld en doorzettingsvermogen zijn dan belangrijk. Inspiratiebronnen kunnen daarbij helpen.

  2
 • Juul van Hoof

  Blog: Een koning van ons allemaal

  ‘De koning komt!’ Vanaf de bekendmaking zoemde het rond in de LHBTI gemeenschap. Voor het eerst zou een gekroond staatshoofd hen met een officieel bezoek vereren. En dat is wereldwijd uniek.

  1
 • Movisie-Wil-Verschoor

  Blog: Alle remmen los of voor altijd zuinig?

  Nog vier maanden en dan is het zover. Mijn vriendin Sofie, die jarenlang in de schulden zat en in armoede leefde, is bijna klaar met haar schuldsaneringstraject.