Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Movisie

MOVISIE Kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling werkt voor en met overheden, burgerinitiatieven, vrijwilligers- en professionele organisaties met als doel de participatie en de zelfredzaamheid van burgers te bevorderen.

Movisie-artikelen

Movisie blogs

 • Movisie-Willem-Jan-de-Gast-EPI

  Blog: Back to the future?

  Mij bekruipt soms het gevoel dat we in zorg en welzijn teruggaan naar het verleden omdat het daar fout is gegaan. Als we die 'historische vergissing' maar weer ongedaan maken, dan komt het helemaal goed met de wereld.

 • Movisie-Wendela-Wentzel-EPI

  Blog: Ik wil me nergens mee bemoeien, maar…

  Zeg, sla jij je vrouw weleens? Nee, dat was geen goed begin. Na zo’n vraag zou Stefan helemaal dichtklappen. Hij hoefde me alleen maar aan te kijken of ik gek was geworden om daarna alles te ontkennen.

 • Movisie-Anouk-Visser-EPI

  Blog: Is ruzie in een relatie gezond?

  Mijn ouders zijn gescheiden toen ik acht was. Ruzie was er eigenlijk niet, tot de scheiding. Logischerwijs leverde die spanning op en dus was er ruzie. In mijn hoofd is er destijds een linkje gemaakt: ruzie betekent uit elkaar gaan.

 • Movisie-Maaike-Kluft-EPI

  Blog: Social digi-pro

  Ik weet dat er al enorm veel apps, online platforms en digitale middelen zijn die door sociaal werkers worden benut. En ja, het vraagt om een kleine financiële investering, maar de baten zijn groot.

 • Movisie-Hanneke-Felten

  Blog: 50 tinten roze en blauw

  Het indelen in twee groepen,bijvoorbeeld jongens en meisjes, lijkt misschien onbenullig en onschuldig, maar dat is het niet. Het werkt vooroordelen en stereotypen in de hand, zo weten we uit de sociale psychologie.