Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Movisie

MOVISIE Kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling werkt voor en met overheden, burgerinitiatieven, vrijwilligers- en professionele organisaties met als doel de participatie en de zelfredzaamheid van burgers te bevorderen.

Movisie-artikelen

Movisie blogs

 • Movisie-Juul-van-Hoof

  Blog: Professioneel lesbisch

  Mijn vrienden stellen mij weleens voor aan anderen met de woorden ‘zij is professioneel lesbisch’. Ik moet vaak grinniken om de reactie die dat teweeg brengt, al zijn de woorden feitelijk niet gelogen.

  1
 • Movisie-Petra-van-Leeuwen-EPI

  Blog: Een warm welkom in Amerikaans buurthuis

  Terwijl ik rondliep, kon ik het warme welkom dat het buurthuis biedt aan meer dan negentig verschillende nationaliteiten ZIEN, HOREN en VOELEN. Ik kon het ZIEN in de open ruimtes, de sprankelende kleuren, de briljante kunst, de krachtige posters en interessante cursussen.

 • Movisie-Wil-Verschoor-EPI

  Blog: Oud wordt goud in Amsterdam-West

  Alleen al het bij elkaar brengen van sociaal-geïsoleerde mannen vergt soms maanden van voorbereiding. Omdat de schaamte groot is: wie wil nou erkennen dat-ie zich eenzaam voelt, niet gewaardeerd en afgeschreven door de samenleving?

 • stopknop-PicScout

  Blog: Stopknop

  Gelukkig heb ik thuis een stopknop. Als zorgprofessional heb je die luxe niet. Je bent, of je nu wilt of niet, getuige van verhalen over geweld, armoede, uitzichtloosheid, ziekte. Je wordt geconfronteerd met schokkende gebeurtenissen.

 • Movisie-Anouk-en-Ton

  Opinie: We moeten niet streven naar...

  Lezers van het WRR-rapport: ga luisteren, kom praten, ga het land in. Als we burgers, cliënten, in beweging willen krijgen, moeten we beginnen om hun behoeften, zorgen en wensen als uitgangspunt te nemen.

  1