Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Movisie

MOVISIE Kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling werkt voor en met overheden, burgerinitiatieven, vrijwilligers- en professionele organisaties met als doel de participatie en de zelfredzaamheid van burgers te bevorderen.

Movisie-artikelen

Movisie blogs

 • Movisie-Hanneke-Felten

  Blog: 50 tinten roze en blauw

  Het indelen in twee groepen,bijvoorbeeld jongens en meisjes, lijkt misschien onbenullig en onschuldig, maar dat is het niet. Het werkt vooroordelen en stereotypen in de hand, zo weten we uit de sociale psychologie.

 • Movisie-Jolanda-Elferink-EPI

  Blog: Wat levert 100 miljoen onze ouderen op?

  Op 12 januari kwam het nieuws: honderd miljoen erbij voor ‘onze ouderen’ in verpleeghuizen. Hugo Borst heeft hiervoor gestreden. Maar wat zal zijn moeder van de honderd miljoen extra merken?

  1
 • Movisie-Petra-van-Leeuwen

  Blog: Ode aan de liefde

  Liefde is een onmisbaar ingrediënt van het werk van sociaal werkers, maar mag je ‘liefde’ tegenwoordig nog wel gebruiken in ons domein?

 • Movisie-Mellouki-Cadat-EPI

  Blog: Wat en wie inspireert ons bij ons werk?

  Wie werkt in het sociaal domein, weet dat vooruitgang boeken een kwestie is van lange adem. Geduld en doorzettingsvermogen zijn dan belangrijk. Inspiratiebronnen kunnen daarbij helpen.

  2
 • Juul van Hoof

  Blog: Een koning van ons allemaal

  ‘De koning komt!’ Vanaf de bekendmaking zoemde het rond in de LHBTI gemeenschap. Voor het eerst zou een gekroond staatshoofd hen met een officieel bezoek vereren. En dat is wereldwijd uniek.

  1