Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bloggers

 • logo_movisie

  Movisieblog

  blogger

  Deze wisselende blog wordt iedere keer door een andere medewerker van MOVISIE geschreven.

 • Marianne-Jans-nieuw-EPI

  Marianne Jans

  blogger

  spreekt met haar tachtigjarige vader regelmatig over het voltooid leven, een onderwerp dat voor hem steeds belangrijker wordt.

 • Ike-Schagen-EPI

  Ike Schagen

  blogger

  1993) is afgestudeerd bestuurskundige, gespecialiseerd in governance in de zorg. Naast haar werk is ze mantelzorger van haar oma.

 • Anneke%20Krakers%20nieuw%20EPI

  Anneke Krakers

  blogger

  helpt welzijnsorganisaties, directeuren en professionals, met hun marketing en profilering.

 • FSalih

  Fawzi Salih

  blogger

  vindt kennis waardevol. Het delen van de juiste kennis op het juiste moment en in de juiste vorm is een uitdaging die Fawzi dagelijks met veel plezier aangaat en die hem energie geeft. Als nieuwsgierige, servicegerichte en resultaatgerichte Kennis Makelaar verricht Fawzi niet alleen deskresearch voor overheden en instellingen, hij beheert ook websites en sociale media en voert de redactie over nieuwsbrieven.

 • Fotolia_81207202_Subscription_Yearly_XXL

  Gastblogs

  blogger

 • EPI-Patty-van-Amsterdam-nieuw

  Patty van Amsterdam

  blogger

  (1989) is sinds 2013 afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ggz agoog. Zij begon met werken in de verstandelijk beperkten zorg, liep stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie en is daarna gaan werken in de ggz als (woon)begeleider. Binnen de ggz heeft zij een hele diverse ervaring, van adolescenten met een eerste psychose tot ouderen in de langdurige zorg. Zij heeft zowel ambulant als klinisch in de ggz gewerkt. Op dit moment is Patty werkzaam als coördinerend begeleider in de gehandicaptenzorg. Daarnaast is ze als trainingsacteur verbonden aan de Hogeschool Leiden.

 • Jacqueline-Schilling-EPI

  Jacqueline Schilling

  blogger

  is ouderschapsdeskundige.

 • EPI%20Portret%20Hans%20door%20Ebru%20Aydin%20nieuw

  Hans Versteegh

  blogger

  (1969) is social media trainer en business-coach voor sociaal werkers, die worstelen met de professionele inzet van online media.

 • Marcel%20Kolder%20EPI

  Marcel Kolder

  blogger

  is vader van een zwaar gehandicapte dochter en zet zich in voor behoud van eigen regie bij mensen met een levensbrede en levenslange zorgvraag.

 • Mariksa-EPI

  Mariska Meinen

  blogger

  is buurtcoach bij Buurtplein in Doetinchem. Daarnaast is ze in september 2016 gestart met de Master Social Work aan de HAN in Nijmegen. Ze gaat onderzoek doen binnen het thema sociale netwerkversterking. 'Op school verdiep ik mijn vak en daar word ik blij van. Dat is van invloed op mijn werk in de praktijk. Dat wil ik graag delen.'

 • Klaas%20Schermer%201

  Klaas Schermer

  blogger

  studeerde politicologie en werkte in het hoger onderwijs als docent en directeur, als bestuurder in verschillende instellingen voor zorg en welzijn en in het openbaar bestuur. Hij schreef tal van studieboeken over communicatie en besluitvorming in organisaties.

 • Anke-EPI

  Anke Odinga

  blogger

  is maatschappelijk werkster en docent omgangskunde. In de afgelopen jaren werkte zij in diverse settingen met jongeren. Haar doel? Jongeren laten nadenken. Over zichzelf, hun kwaliteiten, over de wereld om zich heen. Over de keuzes die ze kunnen maken en de ongekende mogelijkheden van deze tijd.

 • Machteld%20Beun%20EPI

  Magteld Beun

  blogger

  is maatschappelijk werker en sociaal gerontoloog. Ze werkt bij de Beroepsvereniging van Professionals in het Sociaal Werk (BPSW) en is eigenaar van www.bijbeun.nl en bedenker en auteur van het boek ‘Ouderen en welzijn van nu’. Machteld zet zich in om professionals te laten nadenken over ouder worden en oud zijn, om vooroordelen te beslechten en ouderen als doelgroep op de kaart te zetten bij hulpverleners in het sociale domein.

 • elsbeth%20kamphuis

  Elsbeth Kamphuis

  blogger

  is docent sociale studies bij Avans Hogeschool. Ze behaalde in 2013 haar master Social Work. Vanuit deze opleiding heeft zij onderzoek verricht naar wat sociaal werkers doen dat maakt dat het sociaal netwerk van mensen in kwetsbare situaties wordt geactiveerd.

 • Maritza%20Gerritsen

  Maritza Gerritsen

  blogger

  werkt als docent en onderwijskundige bij Sociale Studies Deeltijd aan de HAN. Haar achtergrond in het maatschappelijk werk en haar opleiding tot onderwijswetenschapper zijn voor haar de belangrijkste ingrediënten om tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan deeltijdstudenten in het sociale domein te komen.

 • Yvette%20Paludanus

  Yvette Paludanus

  blogger

  denkt mee met overheden en organisaties in zorg en welzijn. Ze richt zich op anders veranderen, nieuw organiseren en het verbeteren van samenwerking, zodat vakmanschap tot bloei kan komen. Yvette werkt vanuit een visie op zorg en op organiseren die verwant is met stromingen als presentie, menslievende zorg, normatieve professionalisering, zelfsturing, eigen regie, eigen kracht en Rijnlands organiseren.

 • lennard%20van%20der%20poel%20xms%20nieuw

  Lennard van der Poel

  blogger

  (1971) is mede-oprichter van Bloei.NL en een bevlogen ondernemer die zich sterk maakt voor gezondheid en met behulp van nieuwe technologie de gezondheidzorg revolutionair wil verbeteren. Bloei.NL is initiatiefnemer van onder andere de BETERapp en de Healthcoin.

 • Logo%20KIS%20klein

  KISblog

  blogger

 • 1Kim-Jolink-Verkuijlen-EPI

  Kim Jolink-Verkuijlen

  blogger

  Kim Verkuijlen is sinds 10 jaar werkzaam in het jeugd en jongerenwerk bij de Stichting Menswel. Zij slaat een voortdurende verbinding het welzijnswerk en de hulpverlening middels het project Kiezen voor Kansen. Ook verzorgt zij trainingen gericht op het effectief samenwerken met jeugd, transitie jeugdzorg en alle andere zaken rondom jeugd en jongeren in het kader van het nieuwe werken. Met prikkelende lezingen, blogs en workshops in het welzijn probeert zij een verandering van cultuur op gang te brengen in het werken met mensen, met het oog op de verscheidene transities.

 • Sociaal-Beste-cover-augustus-september

  Sociaal Bestek

  blogger

 • Lucie%20Kessens

  Lucie Kessens

  blogger

  (1961) groeide op in een gezin met zwakbegaafde ouders, broers en zussen. Bovendien woonden ze in een 'Woonschool': een geplande woonbuurt waar probleemgezinnen onder toezicht werden gehuisvest en 'heropgevoed'. Lucie gebruikt haar ervaring om sociale professionals te helpen die werken met sociaal zwakke gezinnen. Over Lucie's jeugd verscheen een boek: De Woonschool.

 • Teun

  Teun Hofmeijer

  blogger

  (1977) is opbouwwerker in Oldenzaal. Hij is coördinator van Service in de Stad een initiatief van de gemeente op het snijvlak van zorg, welzijn en participatie. Hiervoor was hij journalist in Zuidelijk Afrika, maar ook horecaportier, geluidstechnicus, fabrieksarbeider, secretaresse en marktkoopman bij de groente- en fruitmaffia. Opbouwwerk was een logisch vervolg.

 • sprekende%20mantelzorgers

  De Sprekende Mantelzorgers

  blogger

  zijn Cora Postema, Annette Stekelenburg en Marjo Brouns. Marjo zorgt voor haar gehandicapte man, die in december 2008 door een ongeval in huis een partiële dwarslaesie opliep. Cora zorgt voor haar man die in 2009 een ernstig herseninfarct kreeg. De man en kinderen van Annette hebben een progressieve spierziekte.

 • Lennart%20Pilon

  Lennart Pilon

  blogger

  (1980) is als aanjager betrokken bij diverse sociale vrijwilligersinitiatieven in Utrecht. Hij is overtuigd van de enorme bijdrage die vrijwilligers leveren en werkt er voor om die bijdrage te vergroten. Hij lost bovendien je roosterproblemen op met HetRooster.nl - online (zelf)roosteren voor vrijwilligers.