Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Zorg bij (v)echtscheiding

Aristo Amsterdam, Amsterdam
148 Welzijnswerk, Jeugdzorg, GGZ

Details evenement

01 juni 2017
10:00 uur
Aristo Amsterdam, Amsterdam
Leids Congres Bureau
071-5148203
295 euro
Het Leids Congres Bureau organiseert:

3e Landelijke Studiedag ‘Zorg bij (v)echtscheiding’

Achtergrond
Het aantal vechtscheidingen is de laatste jaren explosief gestegen tot ca 15 procent van het totaal aantal scheidingen. Het wordt steeds duidelijker wat de korte en lange termijn impact van vechtscheidingen is op thuiswonende kinderen. Zo wordt het o.a. gerelateerd aan problemen op school, emotionele problemen, crimineel gedrag en op latere leeftijd problemen in eigen relaties. Hoe kunnen we er voor zorgen dat het conflict tussen scheidende ouders minder hoog oploopt en kinderen een stem geven?

Op deze studiedag komen recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten aan bod rond zorg bij (v)echtscheiding, zoals de invoering van de regierechter en het belang van het betrekken van het netwerk bij hulpverlening aan het gezin. Het programma biedt veel mogelijkheden voor het stellen van uw vragen en het voorleggen van uw praktijkdilemma’s aan experts en uw collega’s in de zaal.

Doelgroep
Maatschappelijk werkers, medewerkers van Bureau Jeugdzorg, CJG’s, Raad voor de Kinderbescherming, jeugdartsen- en verpleegkundigen, psychologen, gedragstherapeuten, (ortho)pedagogen, psychotherapeuten, sociaalpedagogisch hulpverleners, ZAT, IB-ers, vertrouwenspersonen en (advocaat-)mediators.

Datum & locatie
1 juni 2017, Aristo Amsterdam

Kosten
Deelname kost € 295 p.p. (excl. BTW).

Accreditatie
In aanvraag voor maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en mediators. Kijk op onze website voor informatie over de toekenning van punten.