Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiedag Ketensamenwerking bij PCF/MbP

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
146 Jeugdzorg

Details evenement

07 juni 2017
10:00 uur
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
SaHa Communicatie
079-8890754
EUR 299,-
Hoe combineer je het zo snel mogelijk in veiligheid willen brengen van het kind met veiligstellen van bewijsmateriaal? Hoe bouw je een goed dossier op dat voldoende informatie bevat voor een gerechtelijke procedure? Hoe kunnen zorgpartners, politie en justitie zo vroeg mogelijk samenwerken bij deze complexe vorm van kindermishandeling?  

Het is moeilijk om te geloven, en nog moeilijker om te bewijzen dat een ouder zijn/haar kind bewust als ziek presenteert of opzettelijk ziek maakt. Het opbouwen van een goed dossier en vroegtijdige samenwerking tussen ketenpartners is cruciaal voor de veiligheid van deze kinderen. De werkwijzen en mogelijkheden van de beroepsgroepen zijn echter verschillend. Tijdens de eerdere studiedagen PCF in 2015 en 2016 bleek dan ook dat er grote behoefte was aan concrete handvatten.

Daarom organiseert SaHa Communicatie opnieuw een themabijeenkomst over PCF/MbP. 's Ochtends leert u onder meer hoe u het beste een dossier kunt opbouwen en zal het handelingskader PCF/MbP worden toegelicht. Deze handreiking biedt een stappenplan voor zorg- en justitiepartners. In de middag kunt u kiezen uit diverse interactieve sessies over bijvoorbeeld samenwerking met politie en nazorg en revalidatie. Uiteraard is er gedurende de hele dag ruimte om vragen te stellen.