Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Familieparticipatie in de ouderenzorg

NH Hotel Amersfoort, Amersfoort
165 Ouderenzorg

Details evenement

30 maart 2017
09:00 uur
NH Hotel Amersfoort, Amersfoort
Medilex
a.vandelft@medilex.nl
030 6933887
€ 395,= (excl.btw)

Familie en naasten zijn onlosmakelijk verbonden met goede zorg voor ouderen. Familieparticipatie levert u tevreden cliënten, betrokken familie en blije medewerkers op. Het draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de ouderenzorg. Om familieparticipatie op een goede manier te organiseren en te implementeren moet zowel op organisatieniveau als op het niveau van medewerkers de inbreng en invloed van familieleden en naasten worden vergroot. Het is belangrijk vanuit een duidelijke visie en stapsgewijze aanpak te werken. Hoe faciliteert en stimuleert u betrokkenheid en actieve deelname van familie en naasten? Wegens aanhoudende belangstelling wordt de studiebijeenkomst “Familieparticipatie in de ouderenzorg” herhaald met een geactualiseerd programma. Onder meer de volgende onderdelen komen aan bod: -Hoe bouwt u een goede band op? En hoe gaat u om met conflicten? -Juridische aansprakelijkheid, 'samenredzaamheid' en familiesystemen - Hoe faciliteert u de cliënt als regievoerder van mantelzorg? - Aanpak op maat - geriatrische revalidatie, somatisch verzorgd/verpleegd wonen, dementerende ouderen Voor verschillende beroepsgroepen is accreditatie aangevraagd