Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

LVB in de Jeugdstrafrechtketen

Aristo, Amsterdam
37 Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg

Details evenement

02 november 2017
10:00 uur
Aristo, Amsterdam
Leids Congres Bureau
0715148203
€ 340

Studiedag
Jongeren met een lichtverstandelijke beperking zijn oververtegenwoordigd binnen de strafrechtketen. Toch wordt de verstandelijke beperking binnen deze keten nog vaak laat of niet onderkend. Omdat deze doelgroep een eigen aanpak vereist is het belangrijk voor professionals om op de hoogte te zijn van de recente inzichten in jeugdige delinquenten met een lichtverstandelijke beperking.
Tijdens deze studiedag zullen recente onderzoeken naar het gedrag en de bejegening van jongeren met een lichtverstandelijke beperking in de strafrechtketen worden besproken. Daarnaast zullen praktijkervaringen met hulpmiddelen, behandelmethoden en ketensamenwerking door professionals worden gedeeld.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen (NIP K&J/NVO OG). Neemt u tijdig contact met ons op als u in aanmerking wilt komen voor accreditatie van een aanvullende vereniging, zodat we uw verzoek in overweging kunnen nemen. Wij voorzien tevens iedere deelnemer van een bewijs van deelname ten behoeve van punten in de vrije ruimte. Meer informatie vindt u op onze website.
Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.