Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cursus | Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals

t/m 23-11-2017 - Slot Zeist, Zeist
15 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

02 - 23 november 2017
10:00 uur
Slot Zeist, Zeist
Medilex
info@medilex.nl
030 69 33 887
€ 1095,-
De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de Wbp en de wet BOPZ zijn zomaar enkele van de wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijgt u tijdens uw werk met deze, en vele andere wetten en regels te maken.

Het is van het grootste belang dat u weet welke regels er gelden. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijgt u tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met u besproken.

Na afloop van deze cursus:

Bent u op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
Heeft u een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet u precies hoe te handelen wanneer u er zelf mee te maken krijgt.
Weet u om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.
Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt u ook uw eigen casuïstiek inbrengen.

De docenten van deze cursus hebben allen zeer veel juridische ervaring en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.