Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

18e Nationale Spoedzorgcongres

Galgenwaard, Utrecht
89 Wijkteam

Details evenement

06 oktober 2017
08:30 uur
Galgenwaard, Utrecht
Guus Schrijvers Academie
06 30074477
325,--
Persbericht

18e Nationale Spoedzorgcongres 6 oktober
6 oktober 2017 vindt in Utrecht het 18e Nationale Spoedzorgcongres plaats. De spoedzorg in Nederland wordt grotendeels verzorgd door ambulancediensten, huisartsenzorg overdag, huisartsenposten buiten kantooruren, Spoedeisende Hulpafdelingen (SEH’s), crisisdiensten en traumacentra. Een aantal belangrijke thema’s staan centraal op dit congres:
• Toename van het aantal kwetsbare ouderen op de SEH;
• Het nieuwe kwaliteitskader van de spoedzorgketen;
• Minder cliënten voor de crisisdiensten GGz;
• De toegankelijkheid van SEH’s en HAP’s staat in steeds meer regio's onder druk en de werkdruk neemt toe;
• Er komt steeds meer aandacht voor preventie, zoals het tegengaan van alcohol gerelateerde spoedincidenten en valpreventie;
• De traumazorg in het leger kan als voorbeeld fungeren voor die in de burgermaatschappij.
Programma
In het ochtendprogramma komen onderwerpen aan bod als de organisatie van spoedzorg bij een epidemie, de traumazorg in het leger, het nieuwe Kwaliteitskader en ontwikkelingen in de acute huisartsenzorg.
In het middagprogramma kunnen deelnemers kiezen uit een groot aantal workshops. De onderwerpen zijn divers: van het integreren van huisarstenposten met SEH’s tot preventie van alcoholmisbruik en het organiseren van de CVA-zorg.
Flitspresentaties
Naast plenaire sessies en workshops zijn er korte flitspresentaties. Deze gaan over een zorginnovatie op spoedzorggebied of over een nieuwe app, nieuwe software, recent onderzoek of cursus voor de acute zorg.
Voor wie?
Het congres is bedoeld voor mensen die zich bezig houden met niet-uitstelbare huisartsenzorg, preventie, EHBO, reanimeren en andere vormen van zelfmanagement, ambulance meldkamers en regionale ambulance voorzieningen, spoedeisende hulpafdelingen, spoed-OK’s en IC-afdelingen van ziekenhuizen; crisisdiensten geestelijke gezondheidszorg, spoedopname-afdelingen van verpleeghuizen en spoedposten als mengvorm van huisartsenposten en SEH’s.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over het 18e Nationale Spoedzorgcongres op vrijdag 6 oktober 2017 in Galgenwaard, Utrecht? Klik dan hier. De kosten bedragen € 325 euro (btw-vrij). Het congres wordt georganiseerd door de Guus Schrijvers Academie.


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)
Meer informatie:
Prof. Guus Schrijvers
gezondheidseconoom en oud-hoogleraar Public Health

Prof. Ritzema Boslaan 5
3571CL Utrecht
M: 06 3007.4477
E: mail@guusschrijvers.nl
W: www.guusschrijvers.nl
Een foto bij het persbericht kunt u hier downloaden.