Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Zorgmijders met een LVB

Aristo, Utrecht
215 Welzijnswerk, Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg

Details evenement

24 januari 2017
10:00 uur
Aristo, Utrecht
Leids Congres Bureau
0715148203
340
2e LANDELIJKE STUDIEDAG 'ZORGMIJDERS MET EEN LVB'
24 januari 2017 - Aristo Utrecht
Achtergrond
Het is belangrijk maar lastig om grip te krijgen op zorgwekkende zorgmijders, met name de groep met een licht verstandelijke beperking (LVB). Mensen met een LVB worden vaak overschat doordat ze zich goed kunnen presenteren en streetwise zijn. De reguliere hulpverlening is te ingewikkeld voor deze doelgroep, waardoor ze tussen wal en schip vallen en ‘zorgmijders’ worden.

Deze studiedag geeft u inzicht en handvatten om zorgmijders met een LVB in kaart te krijgen. We bespreken kenmerken en screeners. In deelsessies hoort u meer over overlastgevende zorgmijders, dakloosheid en multiprobleemgezinnen.

Doelgroep
Deze studiedag is bedoeld voor alle professionals, beleidsmakers, managers en andere betrokkenen werkzaam in de (O)GGz, maatschappelijke opvang, verslavingszorg, ambulante en residentiële gehandicaptenzorg, MEE, reclassering, justitie en politie, welzijnsorganisaties, GGD’s, gemeenten, begeleid wonen en woningcorporaties.

Accreditatie
Aangevraagd voor Artsen Verstandelijk Gehandicapten en huisartsen (ABC1).