Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cultuursensitieve Ouderenzorg

Aristo, Utrecht
355 Ouderenzorg, GGZ, WMO

Details evenement

21 september 2016
10:00 uur
Aristo, Utrecht
Leids Congres Bureau
Deelname kost € 340,00 p.p. (excl. BTW). Indien u zich vóór 17 juni 2016 inschrijft, ontvangt u € 25,00 vroegboekkorting. Te allen tijde geldt onze collegakorting van € 25,00.
Achtergrond
Met de vergrijzing van Nederland neemt ook het aantal oudere migranten in ons land toe. Artsen en andere zorgverleners krijgen steeds vaker te maken met deze doelgroep. Hoe kunnen zorgprofessionals zo adequaat mogelijk zorg verlenen en daarbij rekening houden met de achtergrond en ziektebeleving van ouderen met een niet-westerse achtergrond? Deze dag gaat in op hoe u ziektebeelden zoals dementie kunt herkennen en hoe u om kunt gaan met verschillen in ziekteverklaringen en religieus-culturele waarden.

U krijgt inzicht in hoe u uw culturele competenties kunt verbeteren, uw communicatie versterken en hoe u om kunt gaan met ethische dilemma’s in uw dagelijkse werk. Het programma biedt diverse lezingen, veel ruimte voor vragen en een interactieve, praktijkgerichte keuze-workshop in de middag.

Doelgroep
Deze studiedag is bedoeld voor iedereen werkzaam in de ouderenzorg die in aanraking komt met migranten en etnische minderheden. Van geriaters, specialisten ouderenzorg, huisartsen en verpleegkundigen, tot psychiaters en psychologen, het sociaal domein of de wetenschap en ieder ander die geïnteresseerd is.

Accreditatie toegekend
-Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) cluster 1, 2 en 3: 5 punten
-Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 5 punten
-Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register: 5 punten