Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

The 6th International Conference on Sociology and Social Work

t/m 26-08-2016 - Zwolle
297 Welzijnswerk

Details evenement

25 - 26 augustus 2016
09:00 uur
Zwolle

De ‘6th Conference’, die plaatsvindt op 25 en 26 augustus, is een internationaal platform voor sociaal werkers en sociale wetenschappers om kennis te delen en antwoorden te formuleren op de belangrijke vragen die op het internationale vakgebied van Social Work afkomen. Meer dan 60 prominente nationale en internationale wetenschappers en docenten verzorgen het tweedaagse programma op mooie locaties in de historische binnenstad van Zwolle. Het is voor het eerst dat deze conferentie in Nederland wordt georganiseerd, de vorige edities waren o.a. in de Verenigde Staten en Engeland.

 Thema’s

Het centrale thema van de conferentie is ‘Ties that Bind for Social Work: Late Modernity, Social Capital and Community’. Met andere woorden: in een tijd van grote maatschappelijke veranderingen en een stevige afbouw van de verzorgingsstaat, krijgt het sociaal werk te maken met veel nieuwe uitdagingen. De conferentie richt zich op meerdere thema’s waaronder het grote vluchtelingenvraagstuk, de betekenis van sociale netwerken voor kwetsbare burgers en de toenemende sociale ongelijkheid. Ook de wetenschappelijke bestudering van het sociaal werk komt aan bod, met name de roep om in het sociaal werk meer evidence-based te gaan werken. Het maatschappijkritische perspectief van het sociaal werk zal zowel vanuit historisch als actueel perspectief ter sprake komen: hebben transities zonder tradities kans van slagen?

Zie de website voor het programma en de toegangsprijzen.