Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Veilige zorg voor kwetsbare mensen

Hotel Brabant, Breda
57 GGZ

Details evenement

23 juni 2016
13:00 uur
Hotel Brabant, Breda
INSMA
95 euro
Stichting INSMA organiseert in samenwerking met Koninklijke van Gorcum en Stichting Wetenschap Balans deze studiemiddag. Vanuit een systeemtheoretische benadering willen we zowel theoretisch als met voorbeelden uit de praktijk laten zien dat veilige zorg ontstaat, wanneer we de (kwetsbare) mens in zijn of haar gehele context observeren en benaderen. Als speciale gast zal Prof. Dr. Jacqueline Fawcett, hoogleraar aan de Universiteit van Boston (USA) een lezing houden over ouder worden. Zij doet dit vanuit het Neuman Systems Model. Vervolgens zal Dr. Ton Bakker, directeur Stichting Wetenschap Balans en Lector Hogeschool Rotterdam als speciale gastspreker ingaan op een veilige gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen. Hij doet dit eveneens vanuit een systeemtheoretisch perspectief. Na de pauze zal een viertal voorbeelden vanuit de praktijk verder worden toegelicht.