Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

4e Studiedag Onbegrepen Gedrag: het brein van ouderen met dementie

Aristo, Amsterdam
247 Ouderenzorg

Details evenement

22 juni 2016
10:00 uur
Aristo, Amsterdam
Leids Congres Bureau
€ 340,00 p.p. (en verschillende kortingsmogelijkheden)
Ouderen met dementie kunnen onbegrepen en moeilijk hanteerbaar gedrag vertonen. Om te komen tot een structurele positieve gedragsverandering, is het van belang te begrijpen hoe het brein van iemand met dementie werkt en van daaruit het gedrag te verklaren. Zo spelen omgevingsfactoren vaak een belangrijke rol bij het ontstaan en voortduren van probleemgedrag.

Deze dag biedt u een kijkje in het brein van ouderen met dementie en inzicht in de verschillende verklarings-modellen die door de jaren heen zijn gehanteerd. Waar staan we nu en waar gaan we naar toe? U krijgt mooie voorbeelden van alternatieven die het gebruik van psychofarmaca bewezen hebben verminderd, handvatten waarmee u zelf in de praktijk aan de slag kunt, zelfreflectie op uw rol als professional én veel interactiviteit en ruimte voor het stellen van vragen.

Voor: Geriaters, specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, verzorgenden en andere geïnteresseerden.

Accreditatie is aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V, het Verpleegkundig Specialisten Register en ABC1 (huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde).

Meer info: http://www.leidscongresbureau.nl/onbegrepen_gedrag/informatie