Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

MiddagSymposium Cultuursensitief werken in de praktijk

Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
300 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg

Details evenement

05 april 2016
13:30 uur
Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Logacom
office@logacom.nl
020303364
€ 95

Als professional in zorg, welzijn en wijkteam bent u in contact met mensen uit verschillende culturen en met diverse religieuze achtergronden. Verschillen in cultuur en achtergrond kunnen invloed hebben op communicatie en interpretatie, waardoor gesprekken ongemakkelijk kunnen zijn en miscommunicatie kan ontstaan. Met onbegrip en niet opvolgen van adviezen tot gevolg, wat in hulpverlening voor lastige situaties kan zorgen.

Onlangs schreef Cor Hoffer een boek over cultuursensitief werken in (gezondheids)zorg en welzijnswerk. Het boek Vertelt u mij eens iets meer... verschijnt in april 2016 en heeft aanleiding gegeven tot het organiseren van het MiddagSymposium Cultuursensitief werken in de praktijk op 5 april aanstaande in Bildung.city.

Tijdens het symposium vertellen Samrad Ghane, Jan Wuister en Cor Hoffer u meer over cultuursensitiviteit en de invloed op de relatie tussen hulpverlener en cliënt. U krijgt ervaringen uit de praktijk vanuit één van de meest multiculturele wijken van Nederland. En u krijgt praktische tips om uw kennis over cultuursensitief werken te vergroten en te werken aan een betere cultuursensitieve houding.

Uitgangspunt is niet zozeer het overbrengen van specifieke kennis over cultuur en religie, maar een verandering in aanpak en benadering om communicatie opener en soepeler te laten verlopen. Cultuursensitiever!
Bij deelname is een exemplaar van het boek (t.w.v. €21,90) uiteraard inbegrepen. Ga voor meer informatie, programma en aanmelden naar: www.050416.logacom.nl