Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

MiddagSymposium Ordeverstoringen en ordeverstoorders

Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
124 Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, WMO

Details evenement

10 maart 2016
13:30 uur
Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Logacom
office@logacom.nl
0203203364
€ 129

Rellen komen in Nederland weinig voor. Maar als dit gebeurt, ontstaat vanwege de grote maatschappelijke impact veel media-aandacht. Uit de stroom van berichtgeving die op een rel volgt, blijkt vrijwel altijd verbazing en ontzetting over de aangerichte schade en het geweld waaraan relschoppers zich schuldig hebben gemaakt. De politiek en maatschappij spreken schande en eisen dat de schuldigen worden gestraft. Op wie de wijzende vinger wordt gericht, wisselt. De één wijst naar het falende optreden van de overheid of de organiserende partij. De ander spreekt vol overtuiging over ‘het tuig’ dat heeft huisgehouden en moet worden berecht. Vaak krijgen beide partijen hun zin. Bestuurlijk rollen de spreekwoordelijke koppen en relschoppers die zijn aangehouden, worden veroordeeld. In de plenaire inleidingen wordt nader ingegaan op de achtergronden van collectieve actie, het massale karakter dat grootschalige rellen kenmerkt en het gedrag van mensen die zich in zo’n menigte bevinden.

Een uitgebreide beschrijving, het programma en achtergrondinformatie leest u ook op de mobiele website, het online programmaboekje, van het symposium: www.100316.logacom.nl.