Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Masterclass Verzuimmanagement - Van verzuim naar werkvermogen

Jaarbeurs, Utrecht
358 Welzijnswerk, WMO

Details evenement

22 maart 2016
10:00 uur
Jaarbeurs, Utrecht
Reed Business
020 515 92 40
599 euro

Verzuim is kostbaar; niet alleen omdat salaris doorbetaald moet worden, maar ook omdat werkprocessen in de knoei komen en andere medewerkers vaak extra belast worden. Cijfers geven aan dat motivatieproblemen, werkstress en een problematische werk-privé balans gepaard gaan met ziekteverzuim.

Herkennen en voorkomen
Het structureel aanpakken en voorkomen van verzuim is daarom essentieel. Als werkgever bent u tenslotte ook verantwoordelijk voor het gehele verzuimproces van uw medewerkers. Maar hoe kunt u verzuim nu echt managen en op lange termijn voorkomen?

De masterclass
In de praktijkgerichte masterclass ‘Verzuimmanagement’ laten we u zien hoe u in uw organisatie verzuim duurzaam kunt verlagen door de focus te (ver)leggen op het optimaliseren van werkvermogen van uw medewerkers: het één staat namelijk niet los van het ander.

Het Huis van Werkvermogen
Uniek is dat zich deze masterclass niet alleen op verzuimmanagement richt, maar vooral op de oorzaken hiervan. Het bewezen en effectieve model ‘Huis van werkvermogen’ dient hierbij als leidraad.
Uit onderzoek blijkt dat werkvermogen een basisvoorwaarde is voor het welbevinden van werknemers. Het geeft aan in welke mate uw werknemer zowel lichamelijk als geestelijk in staat is om zijn huidig werk uit te voeren. Het wordt bepaald door de balans tussen enerzijds individuele kenmerken (gezondheid, competenties, waarden en houding) en anderzijds werkvereisten. Als beide goed op elkaar zijn afgestemd, dan spreken we van een optimaal werkvermogen, waardoor minder verzuim aan de orde is.
Investeringen in het onderhouden en verbeteren van het werkvermogen hebben daarom ook een bewezen positief resultaat op het voorkomen van uitval en arbeidsongeschiktheid.

U leert tijdens deze praktijkgerichte masterclass:
- Hoe u het bewezen model ‘Het huis van werkvermogen’ in uw organisatie inzet
- Hoe u verzuim op lange termijn binnen uw bedrijf kunt verlagen en productiviteit bevordert
- Het complete verhaal waarmee u direct in uw organisatie aan de slag kunt
- Hoe u preventief op het bevorderen van het werkvermogen van uw medewerkers inzet
- Praktijkgerichte oefeningen van gespreksvaardigheden en leidinggevende competenties
- Meer inzicht in het managen van werkvermogen
- De verschillende verzuimprocessen binnen een team

Leer de juiste gesprekstechnieken!
Om de opleiding optimaal effect te geven worden tijdens de masterclass professionele acteurs ingezet die in staat zijn het (verzuim)gedrag van medewerkers in de praktijksituatie realistisch neer te zetten. In rollenspelen krijgt u opbouwende feedback op uw gespreksvaardigheden en leert u hoe u in de praktijk direct aan de slag kunt. Met maximaal 40 deelnemers is er genoeg ruimte voor interactie en praktijkgerichte individuele oefeningen.

Na deze masterclass:
- Heeft u meer inzicht in de verschillende verzuimprocessen binnen uw team
- Heeft u de juiste competenties en vaardigheden getraind om doelgerichte (verzuim)gesprekken te voeren waarbij heldere werkafspraken worden gemaakt met behoud van een goede werkrelatie
- Is de kans vergroot op succesvolle preventie en re-integratie van uw medewerkers.
- Ontvangt u een certificaat

EXTRA VERDIEPINGSTRAINING
Wilt u meer weten over de wet- en regelgeving van verzuim?
Dan kunt u voor slechts €199,- extra in de avond een wet-en regelgeving training volgen bij Martijn ten Bokum, dé expert op dit gebied. Op de masterclass stippen we dit onderwerp kort aan. Wilt u meer verdieping over de wet-en regelgeving, dan kunt u ’s avonds doorpakken en direct alles leren over de wettelijke kaders rondom verzuim. U kunt zich hiervoor apart inschrijven.