Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Basismodule Motiverende Gespreksvoering

t/m 22-03-2016 - Utrecht, Utrecht
313 WMO

Details evenement

08 - 22 maart 2016
09:00 uur
Utrecht, Utrecht
Meermotiveren
info@meermotiveren.nl
06-52406636
€ 740

In veel van onze trainingen merken we hoe lastig het is voor de financieel hulpverlener zich de uitgangspunten en basishouding van Motiverende Gespreksvoering eigen te maken. Motiverende Gespreksvoering vraagt een andere benadering van de klant. Het vraagt een andere rol en focus van de financieel hulpverlener. Het is een grote uitdaging om doelgericht aan de motivatie van de klant te werken en hem in zijn keuzevrijheid te respecteren. De hulpverlener zal hiervoor zijn hulpvaardige en vaak voor het grootste deel op oplossingen gerichte houding ‘moeten loslaten’. Of is het mooier om te zeggen ombuigen?

In de basismodule worden de deelnemers hierin stap voor stap meegenomen. De fundamenten worden als eerste goed aangebracht. Daarna kun je verder bouwen aan Motiverende Gespreksvoering.

Onderwerpen tijdens deze basismodule zijn:

Houding en uitgangspunten Motiverende Gespreksvoering
Fases van gedragsverandering
Gesprekstechnieken van Motiverende Gespreksvoering
Motiverende intake

Deze training is geschikt voor iedereen die wil werken aan de basis. Voorafgaande aan de training lees je het boek: ’Van adviseren naar motiveren’ en maak je drie schriftelijke opdrachten uit het werkboek. Daardoor kunnen de trainers een inschatting maken van jouw beginsituatie en krijg je tijdens de training persoonlijke feedback. Ook kunnen we hierdoor de training laten aansluiten op deelnemers.

Datum: 8 en 22 maart 2016

Locatie: Omgeving Utrecht

Prijs: € 740,-

Duur: 09.30 – 16.30 uur