Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cultuursensitieve communicatie en hulpverlening aan migrantengezinnen

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
438 Welzijnswerk, Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ

Details evenement

18 februari 2016
10:00 uur
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
SaHa Communicatie
079-8890754
EUR 279,- ex btw

Achtergrond: hoewel er grote onderlinge verschillen zijn, lopen migrantenjongeren in het algemeen meer risico op het ontwikkelen van gedragsproblemen of emotionele problemen. Deze jongeren zijn echter nauwelijks terug te vinden in de reguliere GGZ of jeugdhulpverlening. Ouders ervaren vaak een drempel om hulp te zoeken en blijven daardoor blijven (te) lang tobben met opvoedingsvraagstukken. Met preventieprogramma’s, vroegtijdig goed contact en signaleren van problemen valt veel winst te behalen voor de jongeren en hun ouders, maar ook voor professionals!

Op deze interactieve studiedag krijgen deelnemers onder meer informatie over verschillende opvoedstijlen, diversiteit in hulpzoekgedrag en manieren om contact te leggen en moeilijke onderwerpen te bespreken. Sprekers geven praktische handreikingen om cultuursensitief te communiceren en gezinnen en jongeren (weer) in hun kracht te zetten.

Met medewerking van: Allal Sallou, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland-West - Samrad Ghane, I-Psy Utrecht/Parnassia Groep - Cor Hoffer, cultureel antropoloog en zelfstandig trainer - Najat Toub-Arssi, bestuurslid bij Stichting Omnia

Doelgroep: professionals die te maken hebben met migrantenjongeren en hun ouders zoals docenten, zorgcoördinatoren, maatschappelijk werk, medewerkers sociale wijkteams, Veilig Thuis, Jeugdbescherming en JGZ, wijkagenten en medewerkers van Reclassering en de RvdK. 

Accreditatie is aangevraagd voor maatschappelijk werkers en jeugdzorgwerkers.