Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

LVB in de Strafrechtsketen

Aristo Amsterdam, Amsterdam
152 Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

15 december 2016
09:30 uur
Aristo Amsterdam, Amsterdam
Leids Congres Bureau
071-5148203
355 euro. Er zijn diverse kortingsregelingen van toepassing
Achtergrond
Het Leids Congres Bureau organiseert i.s.m. Hogeschool Leiden en Trajectum de 3e landelijke studiedag LVB in de Strafrechtsketen.

In PI’s zitten veel mensen met een LVB. Gelukkig neemt de aandacht voor deze kwetsbare groep in detentie de laatste jaren toe. Hoe kun je een LVB herkennen en hoe bied je begeleiding die goed op het niveau van de cliënt aansluit? Hoe kunnen het gevangeniswezen, de VG sector en gemeenten samenwerken en goede nazorg organiseren om recidive te voorkomen?

Op deze studiedag staat continuïteit van zorg centraal. U wordt op de hoogte gebracht van de nieuwste kennis uit onderzoek en ervaringen uit de praktijk. U gaat naar huis met concrete handvatten voor (h)erkenning, bejegening en begeleiding van cliënten met een LVB, tijdens en na detentie.

Doelgroep
Deze studiedag is met name bedoeld voor professionals, beleidsmedewerkers en managers werkzaam in het gevangeniswezen, het OM, bij gemeenten, ambulante en residentiële gehandicaptenzorg en reclassering. Daarnaast is deze studiedag interessant voor medewerkers van MEE, jeugdzorg, (O)GGZ, verslavingszorg, politie en RIBW’s.

Datum & locatie
15 december 2016, Aristo Amsterdam

Kosten
Deelname kost € 355 p.p. (excl. BTW)

Kortingen
Collegakorting: € 35
Vroegboekkorting (tot 15 oktober): € 25

Link
http://www.leidscongresbureau.nl/congres/LVB_Strafrecht