Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

PEP-Talk: Nieuwe perspectieven op de toekomst van onze jongeren

PEP Den Haag, Riviervismarkt 2, Den Haag
33 Welzijnswerk, Jeugdzorg

Details evenement

17 november 2016
17:30 uur
PEP Den Haag, Riviervismarkt 2, Den Haag
PEP Den Haag
070 - 302 44 44
Gratis
Nu de verplichting en financiering van de Maatschappelijke Stage zijn weggevallen, zoeken scholen naar nieuwe manieren om hun maatschappelijke inzet vorm te geven. Echter, om een goed alternatief te vinden, is kennis van de toekomstige uitdagingen voor onze scholieren van nu onontbeerlijk. PEP organiseert daarom een nieuwe PEP-Talk op donderdag 17 november van 18.00 tot 20.00 uur. In vier korte sessies van 15 minuten met telkens 15 minuten tijd voor vragen en interactie met de sprekers, nemen we u mee op een toekomstverkenning.

Doelgroepen voor deze PEP-Talk zijn professionals uit onderwijs en welzijn die met jongeren werken. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden meer dan welkom. Aarzel dan ook niet om de uitnodiging met hen te delen. De volgende weken zullen wij ook de nadere sprekers bekend maken; houd onze website en sociale mediakanalen dus goed in de gaten!

Programma:
Inloop met hapje en drankje: 17.30 – 18.00 uur
Sprekers en debat: 18.00 – 20.00 uur
Borrel en napraten: 20.00 - 20.30 uur

Thema’s:
De zin van burgerschap en diversiteit voor de jongeren van nu
Heeft de verzorgingsstaat nog toekomst?
De arbeidsmarkt van morgen
Vrijwilligerswerk in perspectief

De zin van burgerschap en diversiteit voor de jongeren van nu
Baukje Prins is Lector Burgerschap en diversiteit aan de Haagse Hogeschool en komt ons bijpraten over de uitdagingen voor het burgerschap van de toekomst. Immers, een super diverse samenleving brengt zowel kansen als valkuilen met zich mee. Enerzijds lijkt onze aardbol steeds meer op een global village, anderzijds exploderen onze steden en worden we steeds meer geconfronteerd met onderlinge verschillen. Hoe moeten we met deze veranderingen omgaan als we het ideaal van gelijke kansen niet uit het oog willen verliezen? En hoe bereiden we onze jongeren van nu voor op die super diverse toekomst van morgen?

Van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij
Wim van Noort is als universitair docent verbonden aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Hij doceert er propedeuse-, bachelor- en mastervakken, op het gebied van bestuurskunde, sociologie, organisatie & management, beleid & besluitvorming, organisatieverandering en politiek-ambtelijke verhoudingen. Hiernaast is Wim zeer actief bij verschillende non-profit instellingen en werkte hij als adviseur voor publieke organisaties, zoals de politie en zorginstellingen.
Zijn insteek voor deze avond: De staat doet een groter beroep op de eigen verantwoordelijkheid van burgers en maatschappelijke organisaties. De vraag is echter of iedereen wel kan en wil 'meedoen'.

foto door: Michel Heerkens