Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Introductietraining Filosoferen met Kinderen en Jongeren

Herberg de Prins, Berlicum
544 Welzijnswerk, Jeugdzorg

Details evenement

08 oktober 2016
10:00 uur
Herberg de Prins, Berlicum
Wereldwijs Filosoferen en WonderWhy
06-41017327
150 euro (BTW n.v.t.)

Eendaagse training FMKJ 8 oktober 2016 
Introductietraining in Filosoferen met Kinderen en Jongeren. 


Op deze introductietraining volgt eventueel de Kennismakingstraining op 19 en 26 november 2016, en eventueel ook de Verdiepingstraining op 11 en 18 maart 2017.

Voor wie?
Voor docenten met een klas in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs, docenten kunstonderwijs, theaterschool-docenten, pabo-ers, intern begeleiders, overblijfjuffen, ouders, verzorgers, grootouders, schooldirecteuren, pedagogisch medewerkers, sociaal werkers, wie dan ook.

Gewoon, omdat je denkt dat filosoferen met kinderen waardevol is. Omdat filosofie dieper gaat dan een gewoon gesprek. Omdat sommige filosofische vragen nu eenmaal interessant zijn. Omdat je merkt dat sommige kinderen hier behoefte aan hebben. Of omdat je hebt gehoord dat het zo populair is tegenwoordig.

Wij kunnen hier nog een aantal argumenten aan toevoegen. Kinderen leren zorgvuldiger te verwoorden wat zij vinden. Kinderen krijgen de ruimte om uit te spreken wat zij vinden. Het 'gehoord worden' is goed voor hun zelfvertrouwen. Ze leren door te denken en nemen niet meer zomaar stellingen voor lief. Ze worden toleranter naar andermans meningen, omdat ze inzien dat ook zij argumenten kunnen hebben en dat niet op elke vraag een pasklaar antwoord is. Ze weten dat je in sommige gevallen niet kunt roepen dat je zelf gewoon gelijk hebt.
Ervaring in het filosoferen met kinderen of jongeren is niet vereist, interesse uiteraard wel.


Wat leer je?
In deze training maak je kennis met filosoferen met kinderen en jongeren (wat, hoe en waarom). In deze training oefen je vaardigheden om van een gesprek een filosofisch gesprek te makenmaak je kennis met de Socratische houding. Na de training ben je geïnspireerd om zelf verder te gaan filosoferen met kinderen.

Registeruren:
10 RU

Wie geven deze training?
Karen Faber: orthopedagoge en filosofe (1982) bij Wereldwijs Filosoferen
Maaike Merckens: juriste en filosofe (1961) bij WonderWhy
Sabine Wassenberg: filosofe (1981) bij WonderWhy

Kosten:
Bij registratie vóór 1 september: 150 euro euro. Bij registratie na 1 september: 175 euro. Inclusief lunch en koffie/thee.
Vanwege de registratie van WonderWhy bij het CRKBO zijn onze tarieven vrijgesteld van btw.

Schrijf je je meteen in voor deze introductietraining en voor de training op 19 en 26 november (die aansluit op deze), dan ontvang je 50 euro korting op het totale bedrag.