Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Middagsymposium ‘Het kind met cognitieve beperkingen’

Jaarbeurs Congres- en Vergadercentrum, Utrecht
230 Jeugdzorg, GGZ

Details evenement

11 juni 2015
13:30 uur
Jaarbeurs Congres- en Vergadercentrum, Utrecht
Boerhaave Nascholing
071-5268500
205 (175 i.o.)
De vaak complexe en urgente problematiek bij kinderen en jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking stelt hulpverleners en andere betrokkenen regelmatig voor een uitdaging:
• De groep kent een grote variatie aan (beperkingen in) cognitieve, sociale en adaptieve vaardigheden met vaak somatische en psychiatrische comorbiditeit;
• De psychopathologie kan zich anders (atypisch) uiten;
• De vraag naar zorg voor deze kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking neemt toe.
Vijf experts bieden u op dit middagsymposium vanuit verschillende invalshoeken een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek èn behandeling bij deze complexe doelgroep en geven u handvatten mee voor de praktijk.

Doelgroepen
Dit middagsymposium is primair bestemd voor kinder- en jeugdpsychiaters en volwassenenpsychiaters met belangstelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook psychologen en artsen verstandelijk gehandicapten zijn van harte welkom.

Cursuscommissie
De cursuscommissie bestaat uit: P.J. Hoekstra (Accare), P.F.A. de Nijs (Erasmus MC Sophia), P.F. Schothorst (UMC Utrecht), prof.dr. A. Popma (De Bascule) W.G. Staal (Karakter), P.W. Troost (De Bascule) en R.R.J.M. Vermeiren (voorzitter, Curium-LUMC).

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij de NVvP, FGzPt, NIP (K&J), NVO en ABC1.