Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Dag van de Stadslandbouw 2015

1931 Congrescentrum Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
216 Welzijnswerk, Jeugdzorg, WMO

Details evenement

04 juni 2015
10:00 uur
1931 Congrescentrum Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
b2b productions
75
Iedereen Boer tijdens Dag van de Stadlandbouw 2015
‘Iedereen Boer?!’ is het centrale thema van de Dag van de Stadslandbouw 2015, die plaatsvindt op 4 juni in ‘s-Hertogenbosch. Het verwijst naar innovatieve, out-of-the-box dwarsverbindingen die te maken zijn tussen stadslandbouw en gezondheid, welzijn en onderwijs. Tijdens dit Nationale Platform gaan zo'n 400 deelnemers (stadsboeren, overheden, zorg- en welzijnsinstellingen) in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad, haar bewoners en ondernemers.

Programma
Het programma van het congres op 4 juni is opgebouwd rondom een aantal hoofdthema's zoals verbinden stad-platteland, sociaal ondernemerschap en gezondheid, participatie en welzijn. In 24 praktijk- en inspiratiesessies komt een breed scala aan binnen- en buitenlandse praktijkvoorbeelden naar voren. Er wordt o.a. aandacht besteed aan het nieuwe gemeentelijk zorg- en welzijnsbeleid en de mogelijkheden voor stadslandbouw initiatieven bij de uitvoering hiervan. Op woensdag 3 juni vinden er werk- en inspiratiebezoeken plaats naar vijf verschillende steden en regio’s in Noord-Brabant.

Nieuwe partners
Door het aangaan van diverse vormen van samenwerking tussen de Dag van de Stadslandbouw en nieuwe partners, wordt het streven naar innoverende verbanden tussen stadslandbouw en relevante sectoren verder verstrekt. Naast bestaande partners zoals Platform31, Wageningen UR en het Ministerie van Economische zaken, zijn dit jaar nieuw aangehaakt Groen Dichterbij, het RIVM, het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid en Entente Florale/Vitale Groene Stad.