Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Radicalisering: achtergrond, signalering, preventie en interventie

Podium O950, Rotterdam
236 Welzijnswerk, Jeugdzorg

Details evenement

28 mei 2015
10:00 uur
Podium O950, Rotterdam
SaHa Communicatie
079-8890754
EUR 295,- met korting voor collega's

Het begin van 2015 stond meteen in het teken van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs en de grote schok die deze teweeg brachten. Het gevaar van terroristische aanslagen is, zo is helaas gebleken, reëel; maar over wie praten we nu eigenlijk? Wie zijn deze jongeren? Welk doel streven ze na? Bestaat er zoiets als ‘de radicaal’ of ‘de moslim-extremist’? Wat zijn signalen van radicalisering en hoe kom je in contact met jongeren die (dreigen te) radicaliseren?

Deze interactieve studiedag beoogt meer duidelijkheid te geven over de achtergronden en motieven van radicaliserende jongeren. Deskundige sprekers laten zien hoe je met hen in contact komt en dit onderwerp bespreekt. U hoort wat signalen zijn van beginnende radicalisering, hoe het radicaliseringsproces verloopt en in welke stadia u welke mogelijkheden heeft als het gaat om preventie. Interventiemogelijkheden komen eveneens aan bod.

Er is veel gelegenheid om met elkaar in gesprek te treden en van gedachten te wisselen.

Meer informatie vindt u op: www.saha-communicatie.nl/agenda