Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

LVB & Verslaving

Aristo, Amsterdam
210 GGZ

Details evenement

19 mei 2015
10:00 uur
Aristo, Amsterdam
Leids Congres Bureau
071-5148203
340

Het Leids Congres Bureau nodigt u uit om 19 mei deel te nemen aan de landelijke studiedag ‘Verslavingsproblematiek bij LVB’. Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) lopen een groter risico op problematisch middelengebruik en verslaving. Hoewel er steeds meer aandacht is voor deze groep in onderzoek en speciale preventie- en behandelprogramma’s, is er nog veel te winnen aan deskundigheidsbevordering en aanpassing van bestaande interventies.

Op deze studiedag staat kennisuitwisseling en samenwerking tussen LVB- en verslavingszorg centraal. U krijgt relevante informatie over de relatie tussen een licht verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek en we bespreken recente methodieken die tot nieuwe praktijkinzichten hebben geleid.