Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Effectief omgaan met crediteuren en beslag

Hotel Veenendaal, Veenendaal
181 WMO

Details evenement

12 mei 2015
12:00 uur
Hotel Veenendaal, Veenendaal
Studiecentrum Kerckebosch

Schuldeisers nemen een sterke positie in ten opzichte van de debiteur. Met behulp van de deurwaarder kunnen ze loonbeslag, bankbeslag of beslag op inboedel leggen. Om als hulpverlener of bewindvoerder mensen met schulden bij te kunnen staan is veel kennis van zaken nodig.

Beslagvrije voet als absoluut bestaansminimum
Bij beslag op loon of uitkering moet de deurwaarder rekening houden met de beslagvrije voet. De berekening is ingewikkeld en van veel factoren afhankelijk. Vanaf 2015 wordt het nog ingewikkelder. Wat zijn de gevolgen wanneer de debiteur geen informatie heeft verstrekt? Wat zijn de gevolgen voor de beslagvrije voet wanneer er meerdere zogenaamde ‘kostendelers’ zijn. Hoe berekent u de beslagvrije voet bij meerdere beslagcombinaties. En als er bankbeslag wordt gelegd, wat zijn dan nog de mogelijkheden? Wanneer de debiteur onvoldoende verhaal biedt gaan schuldeisers op zoek naar alternatieven. Één van de mogelijkheden is dan (dreigen met) beslag op inboedel. Hoe kunt u dan als hulpverlener het beste handelen?

Door het volgen van deze cursusmiddag leert u:

De beslagvrije voet te berekenen en met terugwerkende kracht aan te passen;
Om te gaan met ingewikkelde beslagcombinaties
Om te gaan met de uitoefening van druk, waaronder beslag op inboedel