Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

De overheid als schuldeiser

Hotel Veenendaal, Veenendaal
228 WMO

Details evenement

19 mei 2015
12:00 uur
Hotel Veenendaal, Veenendaal
Studiecentrum Kerckebosch

De laatste jaren krijgt de schuldhulpverlening in toenemende mate te maken met de bijzondere bevoegdheden van de overheid. De overheid mag vaak meer dan andere schuldeisers. Welke gevolgen heeft deze ongelijkheid tussen schuldeisers voor de schuldhulpverlening en voor de debiteur?

Belastingdienst, Zorginstituut Nederland, gemeenten en het CJIB als schuldeiser
De belastingdienst is de meest voorkomende schuldeiser. Wat kunt u doen bij de invordering van belasting- en toeslagschulden? Wanneer is kwijtschelding, een betalingsregeling of buiten invorderingstelling mogelijk? Wanneer moet de belastingdienst rekening houden met de beslagvrije voet? Op welke wijze vindt de dwanginvordering plaats en wat is hier tegen te doen? Het Zorginstituut Nederland, gemeenten en het CJIB kennen ook stuk voor stuk hun eigen regels. In deze cursus wordt het belangrijkste behandeld.

Door het volgen van deze cursusmiddag leert u:

Hoe te handelen bij de invordering van belasting- en toeslagschulden
Omgaan met ingewikkelde beslagcombinaties, zoals beslag op toeslagen en heffingskortingen
Hoe te handelen bij verkeersboetes, waaronder dreigende gijzeling