Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Gedragsverandering en effectief screenen

Hotel Veenendaal, Veenendaal
145 WMO

Details evenement

14 april 2015
12:00 uur
Hotel Veenendaal, Veenendaal
Studiecentrum Kerckebosch

Het met succes doorlopen van een schuldregeling is lang niet voor iedereen weggelegd. Soms is het stabiliseren van de schuldsituatie of het voorkomen van een huisuitzetting het hoogst haalbare. Maar hoe schat je in de intakefase in wat het er mogelijk is? Dat vraagt een screening waarin er nadrukkelijk wordt gekeken naar motivatie en vaardigheden en waarbij een juiste klantbenadering cruciaal is.

Om een maximaal resultaat te behalen is het niet alleen van belang dat er sprake is van een effectieve screening maar ook dat er interventies voor handen zijn die aansluiten op de (on)mogelijkheden van schuldenaren. Hoe ontwerp je lokaal een passende set aan interventies?

Door het volgen van deze cursusmiddag leert u:

-Hoe u invloed uitoefent op de motivatie van de klant om de schuldsituatie aan te passen
-Het belang van een goed ingerichte screening waarin motivatie en vaardigheden centraal staan
-Wat effectief screenen vraagt van de uitvoerders in termen van kennis en vaardigheden (waaronder gesprekstechnieken)