Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Beslaglegging bij Problematische Schulden

Meeting Plaza, Utrecht
162 WMO

Details evenement

12 maart 2015
09:00 uur
Meeting Plaza, Utrecht
Studiecentrum Kerckebosch

De aankondiging dat er beslag wordt gelegd roept emoties en kritiek op. Op deze praktijkdag staan alle bijzonderheden, feiten en ervaringen over beslaglegging bij problematische schulden centraal. Voor de gerechtsdeurwaarder en de rechter is beslag leggen dagelijks werk en gebonden aan duidelijke regels met vastgelegde bezwaar- en beroepsprocedures. Voor schuldeisers zal juist een kosten/batenanalyse bepalend zijn om al dan niet aan een beslagleggingsprocedure te beginnen. En voor schuldhulpverleners en andere financieel dienstverleners is het van belang de dreigende beslaglegging af te wenden. De verschillende mogelijkheden hiertoe komen tijdens deze praktijkdag aan de orde.

Na afloop van deze praktijkdag:

Weet u hoe de procedure van beslaglegging tot en met de afwikkeling van de executie verloopt
Bent u op de hoogte van de (bijzondere) rechten van schuldeisers bij betalingsachterstanden
Heeft u een overzicht van verschillende mogelijkheden voor afwending en preventie van beslaglegging
Kent u de gevolgen van beslaglegging in het minnelijk traject