Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

3e Landelijke Studiedag Voorkomen van Huisuitzetting

De Observant, Amersfoort
240 Welzijnswerk, Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, WMO

Details evenement

25 november 2015
10:00 uur
De Observant, Amersfoort
Leids Congres Bureau
0715148203
295
In 2014 is het aantal huisuitzettingen verder afgenomen. Goed nieuws, zo lijkt het, maar daarachter gaan veel problemen schuil: er zijn meer meldingen van huurders, meer betalingsachterstanden en meer vonnissen. Hoe kan er in het “nieuwe” sociale domein beter worden samengewerkt voor het voorkomen van huisuitzetting? Wat kan er verder worden verbeterd in preventie van betalingsachterstanden?

Op deze 3e landelijke studiedag Voorkomen van Huisuitzetting praten deskundige sprekers u vanuit verschillende invalshoeken bij. Aan bod komen actuele cijfers en ontwikkelingen, de rol van de gemeente en juridische aspecten bij gegevensuitwisseling. In de middag kunt u kiezen uit verschillende praktijkgerichte keuzesessies over gedragsverandering, ketensamenwerking, knelpuntcoaches en herstructurering van schulden.