Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Welzijn in de Zorg Event; 'Zorg voor Mantelzorg'

Nieuwegein
610 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Wijkteam, WMO

Details evenement

13 oktober 2015
09:00 uur
Nieuwegein
Kristaladviesgroep en Polcontent
199
De 3e editie van het Welzijn in de Zorg Event heeft als motto: 'Zorg voor de mantelzorger!'

Het Welzijn in de Zorg Event vindt plaats op 13 oktober in congrescentrum ‘t Veerhuis in Nieuwegein. Dit is hét kennis- en inspiratie event voor de zorg- en welzijnsbranche. De registratie is geopend, het programma krijgt vorm, schrijf je in voor hét moment van het jaar waar je terecht kunt voor nieuwe inzichten, kennisuitwisseling, inspiratie, netwerken en vooral veel praktische handvatten.

Registratie geopend
Toegang tot Het Welzijn in de zorg Event is nu tijdelijk in prijs verlaagd. Welzijnsprofessionals krijgen voor slechts €199,00 toegang tot dit event. Voor mantelzorgers worden speciaal kaarten beschikbaar gesteld.
Voor meer informatie en aanmelden: www.welzijnindezorgevent.nl

Breed & inhoudelijk programma
Het programma van het Welzijn in de Zorg event wordt samengesteld door Elisabeth van den Bos en Monica Blokker en door diverse partnerpartijen. Die aanpak levert een breed en gevarieerd inhoudelijk programma aan over actuele onderwerpen uit de dagelijkse praktijk van de zorgprofessional en ook de mantelzorger. Ook qua vorm is dit event divers. Er zijn inhoudelijke lezingen, maar er zijn ook praktische parallelsessies en theater.

Toegevoegde waarde
Ruim 20% van de Nederlandse volwassenen verleent wel eens mantelzorg. Maar wie zorgt er eigenlijk voor de mantelzorgers?
Het Welzijn in de Zorg Event speelt in op het spanningsveld tussen zorgprofessional en mantelzorger. Goed georganiseerde mantelzorg is van levensbelang en centraal staat dan ook de vraag: Hoe kunnen we mantelzorgers op een innovatieve en positieve manier ondersteuning op maat bieden?

De eerste sprekers bekend
De sprekers zijn allemaal werkzaam in het vakgebied en kunnen als geen ander vertellen waar het zorg- en welzijnsvak tegenaan loopt en waar het naar toe gaat. De eerste sprekers zijn bekend: Jan van der Hammen (eigenaar van Ervarea), Dr. Anneke van der Plaats (sociaal geriater, verpleeghuisarts, wetenschapper, docent en adviseur), Marianne Schenderling (oprichter van Expeditie-SlimThuis). Overige sprekers worden de komende tijd bekend gemaakt op de website.


Nieuw locatie, nieuwe timing
Het eendaagse event is er dit keer speciaal voor zorg- en welzijnsprofessionals en mantelzorgers. Eerdere events trokken veel vakgenoten. ‘Dat het event in oktober plaatsvindt is een bewuste keuze’ zegt Monica Blokker. ‘Het event wil dit soort onderwerpen op de agenda zetten, we willen professionals inspireren bij het maken van plannen voor volgend jaar.’

Organisatie
De organisatie van het Welzijn in de Zorg event is in handen van Monica Blokker en Elisabeth van den Bos in samenwerking met diverse partners.