Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Forensische Zorg, de impact van de ambulantisering

De Observant, Amersfoort
363 GGZ

Details evenement

14 oktober 2015
09:30 uur
De Observant, Amersfoort
Leids Congres Bureau
071-5148203
355 euro. Op dit tarief zijn verschillende kortingsregelingen van toepassing
Achtergrond
Door bezuinigingen en veranderende wetgeving worden patiënten minder vaak en minder lang intramuraal behandeld in forensische instellingen en klinieken. Dit heeft invloed op de organisatie van de zorg en op het verloop van de behandeling van patiënten. Bovendien is het belangrijk dat de overdracht tussen intramurale en extramurale forensische zorg zo soepel mogelijk verloopt.

Op deze studiedag wordt u bijgepraat over landelijke ontwikkelingen in wetgeving en over praktische problemen en oplossingen op lokaal niveau.

Doelgroep
Deze studiedag is bedoeld voor managers en medewerkers van Dienst Justitiële Inrichtingen, het OM, de rechterlijke macht en de advocatuur, Forensische en Penitentiaire Psychiatrische Centra, Forensisch Psychiatrische Klinieken en Afdelingen, penitentiaire inrichtingen, zorgaanbieders in de GGZ, reclassering, gemeentelijke instellingen en veiligheidshuizen. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.