Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Aanpak Radicalisering & Jihadisme

De Doelen, Rotterdam
133 Welzijnswerk, Wijkteam, Jeugdzorg, GGZ, WMO

Details evenement

08 oktober 2015
09:30 uur
De Doelen, Rotterdam
GemeenteNuCongressen & RadarAdvies
0314-358358
349

Wat is uw rol bij het signaleren en voorkomen van jihadisme? Tijdens dit seminar op 8 oktober 2015 in de Doelen Rotterdam bespreken we de verantwoording voor de aanpak van radicalisering en het nemen van maatregelen tegen jihadisme.

Lag de signalering voorheen vooral bij de rijksoverheid (justitie, AIVD en rijksveiligheid), meer en meer verschuift dit naar de gemeenten, wijkteams en eerstelijns professionals. Dit vraagt van u als organisatie een goed beleid om vroegtijdig vormen van radicalisering te kunnen vermijden, signaleren en in de wijken te ondervangen. Heeft u de juiste competenties in huis om dit probleem aan te pakken? En hoe zorgt u er voor dat kennis wordt gedeeld met uw samenwerkingspartners? Tijdens het seminar brengen interessante sprekers gefundeerde achtergronden, mogelijke manieren van aanpak, succesfactoren en mini-masterclasses met interactie en praktijkcases. 

Informatie over de sprekers en het programma vindt u op de website van het congres. 

http://www.gemeentenucongressen.nl/radicalisering/